Invitații pentru nuntă, cum le facem singuri…

fotograf de nunta Marian Neagoe

Desigur că un fotograf de nuntă ar trebui să fie un tip amabil, jovial și cu care să poți schimba o vorbă!… Dacă o comunicare cu el vă ridică probleme, acesta este primul semn că nu ar trebui să încheiați contractul. Un fotograf de nuntă bun ar trebui să fie în stare să vă facă și recomandările cele mai bune în privința pregătirilor viitorului eveniment. Da, chiar și în ceea ce privește invitațiile de nuntă, ar trebui să vă poată recomanda unde să le faceți, respectiv la ce firmă specializată, ce designer… Dar dacă ați încerca să le faceți singuri!?

Totuși, o mare parte dintre viitorii miri ar prefera să-și confecționeze singuri invitațiile de nuntă, iar ambiția aceasta nu pornește neapărat din dorința de a reduce cheltuielile, căci economiile financiare realizate vor fi nesemnificative iar pentru nunta vieții tale merită să ai tot ce-i mai bun! Ideea de a-ți realiza singur invitația de nuntă vine din faptul că, fiind făcută cu mâna ta, după ideile tale, rezultatul nu va putea fi decât unul puternic personalizat. Dacă veți proceda la o încercare în acest sens, veți realiza și singuri că invitația de nuntă obținută va transmite gânduri, bucurie, fericire. Iar un adevărat fotograf de nuntă ar trebui să fie în stare să vă sugestioneze în acest sens.

Șabloane online

Spre deosebire de acum câțiva ani, internetul oferă mult mai multe opțiuni de informare de genul cum să-ți faci singur, iar tehnica și perifericele au evoluat atât de mult, încât să obții un produs de calitate profesională nu mai reprezintă deloc vreun impediment. O invitație de nuntă absolut remarcabilă se poate obține dacă ai la dispoziție un computer, o imprimantă de nivel cel puțin mediu, niște fotografii și ceva inspirație! Adică, la drept vorbind, inspirația dvs este cel mai important lucru, cele mai bune invitații de nuntă, la fel ca și cele mai bune fotografii, cele mai bune imagini se obțin tot cu multă inspirație.

invitatie de nuntaO colecție remarcabilă de șabloane pentru invitații de nuntă, la care mai puteți adăuga niște fotografii din propria dvs colecție pentru a obține ceva deosebit se găsește la adresa http://www.downloadandprint.com Veți obține niște template-uri pe care le puteți personaliza după gusturile și necesitățile dvs. Atenție, textele sunt în engleză, iar pentru a obține o invitație de nuntă cu diacritice românești aveți nevoie și de fonturile aferente (tipurile de litere). În cazul în care pe computerul dvs nu se găsesc fonturile respective, o situație mai mult decât plauzibilă pentru cele mai multe cazuri, veți putea să imprimați cu caractere românești doar după ce le instalați. O invitație de nuntă pentru un român, la un local din România… este bine totuși să fie făcută cu un text scris corect românește!

Fonturi românești puteți descărca gratuit de la adresa http://gabrielbaciu.ro/fonturicudiacritice/ sau din altă parte, unde mai găsiți dvs. Atenție, fonturile acestea au și ele o licență de utilizare, dar în general sunt gratuite pentru uzul personal.

După ce alegeți fontul și compuneți propriul dvs text veți obține o invitație de nuntă cu totul personală, iar dacă adăugați și niște fotografii originale rezultatul va fi excelent.

Imprimarea invitațiilor de nuntă vă va solicita puțin în sensul că aveți nevoie de puțină experiență. Dar o puteți dobândi prin încercări, nu e cazul să vă alarmați excesiv. Dacă nu aveți Micorsoft Word, programul de editare cu care au fost realizate șabloanele despre care vorbim, vă sugerăm să descărcați (gratuit) Open Office sau Libre Office, programe de editare pe deplin compatibile și mai ales „free”.

Așadar inspirație, puțin efort, fotografii și multă emoție și veți obține cele mai calde invitații de nuntă posibile!…

Comments

comments