Cat costa…?

Existenţa în prima pagină a unui fotograf de nuntă, în general a unui profesionist în fimări de nuntă, se dovedeşte întotdeauna a fi un lucru foarte dificil. De ce? Păi, în primul rând pentru că se ştie: orice lucru are preţul său! Dacă un serviciu oferit este acoperit prin preţul încasat devine limpede că atenţia nu mai este dirijată înspre costuri ci către satisfacerea exigenţelor clientului.

fotograf-nunta-galati-braila-preturi

La o filmare de nunta – fotograf Robertino Bezman

Aşa gândeşte orice furnizor de servicii, indiferent că este fotograf de nuntă sau videograf, respectiv face filmări de nuntă. Cei care au decis să se căsătorească trebuie să-şi stabilească priorităţile pentru nuntă, să decidă ce este mai important pentru ei: inelele, localul, rochia de mireasă un fotograf de nuntă bun sau să primească imagini cu cea mai bună filmare de nuntă, căci de ce să nu recunoaştem, pentru miri nicio nuntă nu este mai bună decât nunta lor!

Deci, înainte de a lua o decizie referitoare la preţ, că este vorba de fotograf sau filmare de nuntă e totuna, ceea ce vă recomand eu cu prietenie este să studiaţi mai înainte produsul şi să-l apreciaţi în funcţie de priorităţile pe care le aveţi. În cazul meu, uitaţi-vă mai întâi la portofoliul cu filmări la nunţi şi vedeţi dacă sunt ceea ce doriţi, dacă aveţi nevoie de serviciile mele, dupa care va invit sa folositi rubrica CONTACT pentru detalii.

De fapt, ca să sintetizez această discuţie şi să mai vorbim despre nuntă şi când ne întâlnim la o cafea, toată filozofia în stabilirea unui preţ se poate extrage din citatul cu care-mi voi încheia această pagină.

„Oricine oferă cuiva un târg îşi propune să procedeze astfel: dă-mi ceea ce doresc eu şi vei căpăta ceea ce doreşti şi tu. Ne adresăm nu omeniei, ci egoismului lor şi niciodată nu le vorbim de nevoile noastre, ci de avantajele lor proprii.” (Adam Smith – economist, 1723;1790)

Comments

comments