Cel mai bun fotograf de nuntă

fotograf-de-nunta

Cel mai bun fotograf de nuntă nu ştiu dacă este în Galaţi dar cu atât mai mult nu poate fi la Brăila! Mă gândesc că şansele ca un asemenea grozav fotograf de nuntă să fie în România sunt şi acestea mici…. dar mai ştii!? Acum, lăsând gluma la o parte, aflaţi că nicidecum nu vreau ca prin acest text să vă ofer un motiv să mă chemaţi pe mine la nunta dvs., eu nu mă ocup cu aşa ceva, eu fac filme, adică videografie. Asta nu înseamnă că nu ştiu ce înseamnă să faci fotografii la o nuntă şi că nu v-aş putea recomanda pe cineva, că nu am parteneri, că nu ştiu care fotografi sunt serioşi şi care nu. În fine, despre altceva va fi vorba în continuare…

Mărturisesc că am încercat să mă pun în pielea unor miri de aici, de la noi sau de aiurea, am presupus că am bani suficienţi şi că-mi pot permite aproape orice fotograf la nunta mea. Am spus aproape, dar cred că am exagerat, nu mi-am închipuit ce preţuri voi găsi! Trebuie spus încă de la început că pentru a reliefa modelul teoretic al experientului meu, acela de a-mi căuta pe internet cel mai bun fotograf de nuntă… nu am făcut-o cu fotografii din România. Să vorbesc despre unul dintre ei… aşa, la modul superlativ, ar însemna să-mi nedreptăţesc vreun prieten. Mă cunosc şi mă îneţeleg bine cu mulţi fotografi, cu unii chiar foarte bine, aşadar am renunţat la a vorbi despre vreun fotograf de aici din Galaţi! (Din Brăila, nici atât! Glumesc…)

Cel mai scump fotograf nu înseamnă cel mai bun

fotografie-de-nunta-01

fotografie de nunta preluata de pe http://webneel.com/ … nu scrie cine este autorul… as fi trecut si numele lui…

În primul rând ar trebui spus despre un fotograf de nuntă că a fi cel mai scump nu înseamnă şi a fi cel mai bun. Vedeţi dvs., dacă veţi plăti preţul cel mai mare nu înseamnă neapărat că veţi primi şi cele mai bune fotografii. De obicei, fotografii de nuntă au pachetele lor de servicii… câte imagini, modul de livrare al imaginilor, drepturi de copyright, locaţie, numărul membrilor din echipă şi o sumedenie de alte elemente, ceea ce face ca preţul unui pachet de servicii să crească uneori destul de mult.

Desigur, un preţ mai mare cerut de un fotograf ar putea însemna şanse mai mari de a avea nişte sclipiri de geniu la nunta ta, dar… aşa cum am spus, nu este o regulă.

Am căutat pe net şi am tot citit, nu are rost să înşir aici orice detalii, dar mi-am făcut o idee destul de clară. Apoi, am dat de un fel de blog care exact cu asta se ocupă, cu relatări şi recomandări despre cei mai scumpi fotografi de nuntă, un fel de magazin online cu acest subiect. Al unui tip Sonny LaFave din SUA. Ei bine, omul acesta nu se mişcă din casă fără 175.000 de dolari pentru a face fotografii la o nuntă! Şi zice că nu el este cel mai scump.

Acest fotograf se deplasează oriunde în SUA cu încă vreo patru fotografi şi face până la 2.000 de printuri. S-ar putea spune că munca lui e la graniţa artei, cel puţin aşa se laudă.

Un prieten de-al lui e mai modest, porneşte dela 100.000 de dolari pentru o nuntă. În fine, preţul mediu pentru o nuntă de ţinută medie, pare a fi în SUA undeva între 25 şi 30.000 de dolari. Credeţi că un fotograf de nuntă din Galaţi ar putea avea astfel de tarife!? Mă îndoiesc…

Să nu uit: nu i-am putut vedea site-ul pentru că pur şi simplu nu se deschidea. Iar blogul era pe un server de wordpress gratuit. Cam atât despre unul dintre cei mai scumpi fotografi de nuntă din lume.

Şi totuşi, cel mai bun fotograf de nuntă…

fotograf-de-nunta-02

Un fotograf de nunta care a expus pe http://webneel.com/… din pacate nu este trecut numele lui…

E greu de spus care este. Am fost curios, dar degeaba, nu mi-am dat seama şi nu pot să vă fac recomandări în acest sens. Există un site cu cei mai buni fotografi de nuntă, unul cu cei neînfricaţi (în traducere liberă) şi care au un fel de clasament care se actualizează o dată la două luni, dacă ţin eu bine minte.

Cel mai bun fotograf de nuntă este, cu siguranţă, acela ale cărui fotografii vă plac cel mai mult. Al cărui stil vă cucereşte, pentru că am convingerea că întotdeauna un anumit gen de fotograf se va potrivi unui anumit temperament de subiecte, adică unui specific de miri. Nu poţi spune cuiva „uite ce fotografii frumoase am de la nuntă” când persoana căreia i le arăţi are cam alte preferinţe. Aici, la chestiunile de acest gen este foarte important factorul „de gustibus”.

Deci, metoda potrivită de a vă alege cel mai bun fotograf de nuntă este (cred eu) să-i vizionaţi fotografiile. Uitaţi-vă la ele, adică pe site-ul lui, apoi staţi de vorbă cu el. Vedeţi dacă ideile dvs despre o nuntă se pliază pe felul lui de a fi şi dacă se regăseşte în fotografiile pe care le face.

Aşa vă alegeţi cel mai bun fotograf de nuntă…

Comments

comments